امام حسن(ع): چیزهای دنیا اگر حلال باشد حساب و بررسی می شود و اگر از حرام به دست آید عذاب و عقاب دارد و اگر حلال و حرام آن معلوم نباشد سختی و ناراحتی خواهد داشت. پس باید دنیا [و موجوداتش] را همچون میته و مرداری بشناسی که به مقدار نیاز و اضطرار از آن استفاده کنی»       
کد خبر: ۳۲۷۸۰۴
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۹

ته‌دیگ نخورید!

خرداد؛ یک‌کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه حرارت دیدن کربوهیدرات منجر به ایجاد ترکیب آکریلامید می‌شود گفت: این ترکیب بسیار خطرناک و سرطان‌زا است.

ته دیگ

زهرا احدی در گفت و گو با ایسنا گفت: خوردن نان برشته و نیم سوخته، ته دیگ، چیپس و غذاهای سرخ کردنی به دلیل ایجاد ترکیب آکریلامید سرطانزا هستند.

احدی افزود: دود سیگار، قهوه حرارت دیده و برشته شده، بیسکویت‌ها، سوسیس و غلاتی که بالای ۱۲۰ درجه حرارت می‌بینند نیز حاوی آکریلامید هستند.

وی تصریح کرد: توصیه می‌شود که مراقب حرارت دیدن بیش از حد کربوهیدرات‌ها باشیم و از خوردن موادغذایی ذکر شده مانند نان نیم‌سوخته، چیپس‌ وسایر منابع آکریلامید پرهیز کنیم.

وی در توضیح ترکیب شیمیایی آکریلامید گفت: اکریلامید یک ترکیب اسیدی و مضر است که فرمول آن C۳H۵NO است و در اثر حرارت دیدن کربوهیدرات‌ها با دمای بالا ایجاد می‌شود.

وی آکریلامید را جزو ترکیباتی برشمرد که توسط سیستم سلامت و غذای بسیاری از کشورها ممنوع شده است و نباید در مواد غذایی وجود داشته باشد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه در مدل‌های حیوانی آکریلامید جزو ترکیبات سرطانزا است، تصریح کرد: این ترکیب حتی از طریق پوست جذب می‌شود و در ایجاد سرطان‌های غدد آدرنال، تیروئید، ریه‌ها وبیضه و غدد جنسی تأثیر دارد.

احدی ادامه داد: در مواقعی که تماس با آکریلامید زیاد باشد در کبد، کلیه‌ها، بیضه‌ها وطحال تجمع پیدا می‌کند و بسیار مضر است.
پربیننده ترین
چند رسانه ای
پر بحث ترین
خواندنی