امام حسن(ع): چیزهای دنیا اگر حلال باشد حساب و بررسی می شود و اگر از حرام به دست آید عذاب و عقاب دارد و اگر حلال و حرام آن معلوم نباشد سختی و ناراحتی خواهد داشت. پس باید دنیا [و موجوداتش] را همچون میته و مرداری بشناسی که به مقدار نیاز و اضطرار از آن استفاده کنی»       
کد خبر: ۳۳۹۶۵۹
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵
از بودن در خانه لذت ببرید

طرز تهیه انواع نان در خانه

خرداد: ویروس کرونا وسواسی به جانمان انداخته که حاضریم نان را هم با اسپری الکل ضدعفونی کنیم؛ مبادا آلوده شده باشد.

به گزارش خرداد و برگرفته از ایرنا ،ویروس کرونا وسواسی به جانمان انداخته که حاضریم نان را هم با اسپری الکل ضدعفونی کنیم؛ مبادا آلوده شده باشد. هرچند این وسواس ممکن است در آینده اذیتمان کند ولی در شرایط فعلی باید به همین شکل سر کنیم و در خانه بمانیم تا این ویروس شرش را کم کند. این روزهای بیکاری و قرنطینه فرصت خوبی است چیزهایی را تجربه کنیم که قبل از این حتی به آن فکر هم نمی‌کردیم. پخت نان یکی از این تجربه‌هاست که به راحتی می‌شود در خانه درست کرد.

 طرز تهیه نان لواش



مواد لازم:

آرد: ۲ پیمانه تقریبا
آب: ۳/۴ پیمانه
نمک: نوک قاشق چای خوری
روغن: ۴ قاشق غذا خوری
بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری


طرز تهیه و دستور پخت:

۱. همه مواد خشک را اضافه می‌کنیم، وسط مواد خشک را گود می‌کنیم و روغن اضافه می‌کنیم، بعد آب ولرم را اضافه می‌کنیم و خوب مخلوط می‌کنیم تا خمیر یک دست شود. خمیر باید نرم و لطیف باشد؛ اگر آرد زیاد باشه یا آب کم، خمیر سفت می‌شود و در نتیجه نان‌ها خشک می‌شود. اگر دیدید خمیر چسبناک هست کم کم به آن آرد اضافه کنید تا وقتی که دیگه چسبناک نباشد.

۲. حدود ۳۰ دقیقه روی آن یک پارچه نم‌دار می‌اندازیم تا خمیر به اصطلاح ور بیاید. بعد از۳۰ دقیقه از خمیر گلوله‌های اندازه نارنگی برمی‌داریم و کنار می‌گذاریم.

۳. سطح کار را آرد می‌پاشیم و با کمک وردنه گلوله‌ها را باز می‌کنیم. تا جایی که می‌توانید خمیر را با وردنه نازک کنید.

۴. ماهیتابه تفلون یا چدن را داغ کنید و خمیر را بپزید؛ البته بدون روغن.

۵. ماهیتابه باید داغ شود و بعد حرارت را روی متوسط بگذارید. بعد از چند دقیقه می‌بینید که خمیر شروع به زدن حباب‌های ریز و درشت می‌کند.

۶. وقتی یک طرف خمیر کمی قهوه‌ای شد و خال‌های قهوه‌ای به خودش گرفت طرف دیگر خمیر را برگردانید تا طرف دیگر نان هم بپزد.

۷. بلافاصله بعد از پخت و خنک شدن نان‌ها، آنها را داخل جای نانی بگذارید تا خشک نشود.

 طرز تهیه نان تافتون 
 
طرز تهیه نان تافتون در خانه؛ از وقتی که می‌گذارید لذت ببرید


درست‌کردن نان در خانه هرچند سختی‌های خاص خودش را دارد اما لذتی دارد که قابل مقایسه با پخت دیگر غذاها نیست.

درست‌کردن نان در خانه هرچند سختی‌های خاص خودش را دارد اما لذتی دارد که قابل مقایسه با پخت دیگر غذاها نیست. می‌شود گفت نان را درست می‌کنیم و این پروسه ورز دادن و به عمل آمدن نان، جذابیت زیادی دارد که فقط باید تجربه‌اش کنید. 
مواد لازم:

آرد:  ۵ لیوان (۴۵۰ گرم)
مایه خمیر: ۲ قاشق چایخوری
روغن مایع:  ۳ قاشق چایخوری
نمک:  ۲ قاشق چایخوری
شکر:  ۳ قاشق چایخوری
آب گرم: ۲۷۰ میلی لیتر
طرز تهیه و دستور پخت:

۱. لیوان آب با حرارت ۴۰ درجه و شکر و مایه خمیر را مخلوط کرده و در یک ظرف در بسته قرار دهید و بگذارید تا ۷-۸ دقیقه بماند و مایه خمیر پف کرده و به عمل بیاید.

۲. آرد، و نمک را مخلوط کرده و در ظرف مناسبی ریخته و وسط آن را کمی گود کنید. سپس مایه خمیر آماده شده و روغن را در محل گودی بین آرد بریزید و با قاشق چوبی، کم کم آرد و آب را مخلوط کنید. هر بار مقدار کمی از آرد را از اطراف به وسط گودی بیاورید و با آب مخلوط کنید.

۳. این خمیر باید مقدار خیلی کمی چسبندگی داشته باشد. اگر خیلی هنوز خیس بود؛ مقداری آرد به تدریج اضافه کنید. دستان خود را به آرد بزنید و خمیر را ورز دهید. این کار باعث می شود که خمیر به دستانتان نچسبد. هر بار که خمیر زیادی به دستتان چسبیده بود، این کار را تکرار کنید. از خالی کردن یکباره آرد اضافی روی خمیر خودداری کنید چون ممکن است خمیر شما سفت تر از اندازه‌ای که باید، بشود. خمیر را به این ترتیب حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید. سعی کنید با کف دست خود که آردی کرده اید خمیر را ورز دهید و از چنگ زدن خمیر بپرهیزید.

۴. در ظرف بزرگتری مقدار کمی آرد بپاشید یا مقدار کمی روغن اسپری کنید و خمیری را که ورز داده اید، به داخل آن منتقل کنید. مجددا روی خمیر مقدار خیلی کمی آرد بپاشید و روی ظرف را با پارچه تمیزی بپوشانید و اجازه دهید تا خمیر در جای گرمی حدود یکی دو ساعت بماند تا حجم خمیر ۲ یا ۳ برابر شود.

۵. یک ربع ساعت قبل از پخت نان ها، فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و یک ظرف آب کف فر بگذارید. این کار باعث می‌شود تا هوای فر مرطوب شود و از خشک شدن نان‌ها جلوگیری شود.

۶. خمیر را به ۳ یا ۴ قسمت تقسیم کنید و چونه‌های مساوی از آن بسازید. حالا مقدار خیلی کمی آرد روی سطح کار خود ریخته و با وردنه خمیر را صاف و کمی گرد کنید تا خمیر باز شود و اندازه دلخواه را بگیرد.

۷. خمیر را در سینی فر گذاشته و با انگشتان خود، خمیر را فشار دهید تا حفره هایی بر روی خمیر ایجاد شود و خمیر فرم بگیرد. با چنگال سوراخ های ریزی بر روی خمیر ها ایجاد کنید تا در هنگام پخت، حباب های درشتی بر روی نان ها ایجاد نشود. در صورت تمایل می توانید روی خمیر خود کنجد هم بپاشید.

۸. نان‌ها را در طبقه وسط فر گذاشته و به هر نان حدود ۱۰ دقیقه زمان بدهید. از روی تغییر رنگ نان می توانید متوجه شوید که نان تافتون شما آماده است. اگر نان پخته بود ولی هنوز رنگ دلخواه شما نبود، از بالای فر ۱ دقیقه حرارت به نان بدهید تا روی آن نیز خوشرنگ شود.

۹. شما همچنین می توانید نان های تافتون را روی ماهیتابه چدنی که فقط با قلمو کمی چرب شده است، قرار داده و نان ها را در ماهیتابه بپزید و وقتی زیر آن رنگ گرفت، نان را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز رنگ بگیرد. یا می توانید نان هایی را که در ماهیتابه پخته اید را در فر قرار دهید تا با حرارت از بالای فر، کمی روی نان ها نیز رنگ گرفته یا برشته شود. 

طرز تهیه نان باگت



مواد لازم:

آرد: حدود ۵۰۰ گرم
نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
بکینگ‌پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
شکر: ۱ قاشق سوپ‌خوری
مایه‌خمیر: ۱ قاشق سوپ‌خوری
آب ولرم: ۱ و ۱/۲ پیمانه
روغن‌مایع: ۱/۳ پیمانه
تخم‌مرغ: ۱ عدد
کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. درجه حرارت فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و ظرف آبی را درون فر قرار دهید. این کار محیط فر را مرطوب نگه می‌دارد و مانع از خشک شدن نان‌ها می‌شود.

۲. شکر و مایه‌خمیر را در ظرفی مخلوط کنید و ۱/۲ پیمانه آب ۴۳ درجه را روی آن بریزید و در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا عمل آید. (منظور از آب ۴۳ درجه این است که آب نه داغ باشد که باعث کشته شدن مایه‌خمیر شود و نه سرد باشد که مایه‌خمیر عمل نیاید.)

۳. آرد را ۳ مرتبه الک کنید.

۴. تخم‌مرغ و نمک را به وسیله مفتول بزنید تا از حالت لختگی درآید.

۵. آب، روغن و بکینگ‌پودر را به تخم‌مرغ اضافه کنید.

۶. در این مرحله مایه‌خمیر عمل آمده را به مخلوط بالا اضافه کنید و آرد را آرام آرام به آن بیفزایید تا حدی که خمیر به دست نچسبد. (از سنگین کردن خمیر بپرهیزید.)

۷. خمیر را ورز دهید یا صد مرتبه بکوبید.

۸. ظرف تمیزی را به کمک مقدار کمی روغن چرب کنید و خمیر را درون آن قرار دهید و روی آن را سلفون بکشید و حدود ۳۰ دقیقه استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.

۹. از خمیر گلوله‌هایی با اندازه مناسب جدا کرده و به فرم مطلوب درآورید سپس در سینی قرار دهید و روی خمیر را بپوشانید و مجددا ۱۵ دقیقه استراحت دهید.

۱۰. در این مرحله به کمک قلمو خمیر را رومال می‌کنیم. برای این منظور ۱ قاشق سوپ‌خوری آرد را به اضافه ۱/۲ پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا به غلظت مناسبی برسد سپس خمیر را اصطلاحا رومال کنید. این کار باعث براق شدن نان می‌شود. همچنین می‌توانید سطح نان‌ها را با کنجد تزیین کنید.

۱۱. خمیر را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درون فر از قبل گرم شده قرار دهید تا زمانی که رنگ نان‌ها طلایی شود.
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربیننده ترین
چند رسانه ای
خواندنی